Традиционни ястия

КЕБАП

продукти
600 гр.
агнешко месо
4 бр.
моркови
4 бр.
червени чушки
4 бр.
картофи
2 гл.
лук кромид стар
4 ск.
чесън стар
5 с.л.
олио
1 ч.л.
червен пипер
1 вр.
магданоз пресен
1 ч.л.
мащерка
2 бр.
домати
1 к.л.
сол хималайска

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Сложете го в тенджера под налягане и покрийте със зеленчуците, нарязани на филийки.

Прибавете чесъна, мазнината, подправките, доматите и залейте с 1 чаша топла вода.

Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути.

Поднесете ястието топло със ситно нарязан магданоз.